Skapa till Rotsystem?

Rotsystem är släppt via en öppen licens, vilket gör att du som vill skapa något baserat på Rotsystem är fullständigt fri att göra det. Du kan med andra ord skriva äventyr, regelmodifikationer, datorspel, appar till mobiltelefoner och du kan använda både texter och bilder från officiellt släppt material utan att be om tillåtelse.

Jag tycker om när andra skapar saker till mina spel och lägger gärna upp saker du skapat här på hemsidan. Ännu så länge finns ingen kategori för det, men så snart jag börjar få in saker så löser det sig.

Är du frilansförfattare och vill jobba med mig och få betalt? Jag håller just nu på och jobbar fram en schablonmall för ersättningar och riktlinjer för beställningsjobb. Just nu ser det ut ungefär som följer:

  • Vi kommer överens om omfattning och ersättning innan arbetet påbörjas.
  • Eftersom Rotsystem generellt går med förlust så kommer jag inte att vilja ge royalties som enda ersättning. Just nu ser det ut att landa kring 30-50 öre per ord; kanske mer om du är etablerad och jag väldigt gärna vill ha dig med.
  • Eftersom alla böcker finns som gratis-PDF:er så utgår inte någon fysisk bok till dig om vi inte kommer överens specifikt om det.
  • Jag vill se någon form av arbetsprov innan jag bestämmer mig för om jag vill sluta ett avtal eller ej. Arbetsprovet behöver vara rollspelsrelaterat och framför allt färdigt. Utkast fungerar inte som arbetsprover. Materialet får också gärna vara av ungefär samma typ som du vill sälja till mig - till exempel så ser jag gärna att du visar något äventyr du skrivit om vi pratar om att du ska skriva ett äventyr till Rotsystem.
  • Jag förbehåller mig rätten att neka att skapa ett avtal om jag upplever att arbetsprovet inte visar på tillräckligt hög kvalitet för att motsvara de förväntningar jag har på material jag betalar för
  • Jag vill gärna ha kommunikation under arbetets gång.

I första hand kommer jag att vara intresserad av organisationer, äventyr och äventyrsplatser som passar som minimoduler eller artiklar som skickas in till speltidningen Fenix. I framför allt det senare fallet kommer jag att kunna styra upp illustrationer som kartor, porträttbilder och annat som behövs. Du behöver alltså inte kunna rita eller layouta, bara skriva bra material.

Är du illustratör? Hör gärna av dig; jag brukar betala mellan 500 och 1500 per illustration. Samma sak gäller som för texter; jag behöver kunna se någon form av arbetsprov innan. Även här vill jag gärna ha kommunikation under arbetets gång; jag ser gärna skisser till exempel. Jag brukar vara ganska bra på att inte detaljstyra för mycket; jag tenderar att lita på mina illustratörer.

Att kontakta mig görs enklast genom att man skickar ett mail till krank snabel-a krank punkt se eller krank23 snabel-a gmail punkt com.