Evolutionens Barn

(Nyheter om Evolutionens Barn)

Idag var det den 100:e gången pengar byttes mot ett exemplar av Evolutionens Barn. Strikt taget finns det 112 i omlopp; men bara 100 av dem har köpts av någon. Resten är promos, gåvor, recensionsexemplar och så. "Bara 100"... Jisses. 100 exemplar! Det är ju hur ballt som helst. Och det betyder dessutom att jag måste hålla vad jag lovat: Vid 100 sålda exemplar gör jag en andra utgåva, på engelska. Egentligen hade jag bara tänkt göra en översättning, men nu har jag börjat prata med ett par andra tokdårar och det ser ut som att Children of the Evolution: ACCELERATE kommer att bli rätt annorlunda mot första utgåvan. Konstigt vore annars; jag hoppas att jag lärt mig något under de här åren...

Nu har Evolutionens Barn också sin egen Facebooksida. Du finner den på länken nedan:


Nu har Evolutionens Barn, den svartvita versionen, skickats till Publit.se för tryck. Om 5-7 arbetsdagar får jag veta om pengarna kastats i sjön; om trycket är OK ska jag snarast försöka fixa en möjlighet för er andra att köpa spelet. Publit har nämligen ingen E-butik just nu, men det löser sig. Jag kommer också att skicka recensionsexemplar till Fenix. Om ni känner till några andra tidningar eller liknande som jag borde skicka till, hör av er.

Priset för den svartvita versionen av spelet väntas bli 40-46 kronor, där man då dessutom kommer att ha möjlighet att betala mer än så, i förbestämda intervall, om man känner för att ge mig lite extra pengar utöver tryckkostnaden.

Jag lägger upp den nya tryckfärdiga PDF:en under "Filer" här på Urverk speldesign under de närmaste dagarna.

Publit säger att de under december-januari eller så borde få det klart med att trycka enstaka sidor i färg. När det sker gör jag en andra version, med färgbilder, som då antagligen kommer att kosta 80:- ungefär i bas, med liknande intervall som den svartvita.

Jag har nu fått provtrycket från Lulu.com. Det ser skitbra ut! Men, det blir också skitdyrt. Tvåhundratretti riksdaler plus frakt från Spanien, eller vart de nu trycker... Just för att jag insisterar på att vilja ha mina vackra illustrationer i färg.

Jag har efterforskat kring det här med andra print-on-demandtjänster. Svenska stockholmsbaserade Publit.se ligger bra till. Just nu har de bara svartvitt tryck, men de trycker i bra kvalitet och priset är ungefär detsamma som på Lulu, alltså kring 70 spänn per bok. Fast då tillkommer bokmoms och såklart frakten inom Sverige...

Framöver ska Publit fixa så att man kan ha enskilda sidor i färg, vilket vore idealiskt för min del. Jag vill dock ogärna dröja längre än absolut nödvändigt.

Så, jag funderar på att putsa lite till och sedan släppa två versioner på Lulu: En billig svartvit och en dyr i färg. Framöver kanske jag går över till Publit för den svartvita och lite på sikt fixar en "blandvariant".

Jag har också snyggat till lite under Evolutionens Barn i menyn till vänster, med gallerier för båda mina konstnärer och separerat informationen och så. Nu ska jag bara bygga en snygg "startbild"...

Hittills har jag fått reda på två recensioner av Evolutionens Barn; tänkte länka dem här för allmän beskådan.

(Och senare sno citat att använda i marknadsföringen)

 Först har vi Indierummet Nordnordost som tycker att man bör spana in spelet omedelbart, och sedan har vi också Wilper som dels ger boken en genomläsning på engelska, och dessutom har recenserat den.

Överlag känns det oerhört uppmuntrande att folk gillar det spel jag skrivit - trots att jag själv mest ser det som ett experiment med rollspelsstilar som jag nog inte lär återvända till om det inte skapas ett ordentligt sug. Kanske fixar jag i framtiden PDF:er om CyberNet, om vad som kan finnas bortom Metropolis, eller ett supplement fokuserat på den ursprungliga idén om rollpersonerna som X-menlika mutanter som startar en upprorsrörelse. Den som lever får se.

Det börjar sannerligen närma sig. Trots sjukdom och annat jobbigt är nu texten i det närmaste klar, bilderna förberedda, layoutmallen förberedd... Det datum jag längtat efter så länge börjar närma sig. Först hade jag tänkt att Evolutionens Barn skulle släppas efter ett års utvecklingstid. Det funkade inte riktigt så; livet kom emellan.

Planen är att nu ta texten som den är, layouta alltihop och få iväg en första PDF-utgåva den nionde i nionde, nollnio. Alltså,

 

09/09/09

 

Sedan ska jag få tillbaks provtryck och dessutom försöka få ur en del typografinissar en lagom mängd gnäll på alltihop, men jag tror inte att det dröjer alltför länge innan slutversionen äntligen här här.

WOOOOOOOOOOOOOH!

Så, nu finns de nya filerna upplagda och redo att laddas ner.

Detta är alltså dels den svartvita versionen som går till tryck nu i december, och dels versionen med färgbilder som går i tryck lite senare, så snart Publit.se fått ordning på möjligheten att blada in enstaka färgtryckta sidor i en i övrigt svartvit publikation.

Svartvit version

Färgversion

Omslag

Publit, det Print-on-demandföretag jag använder för att trycka Evolutionens Barn, har intervjuat mig på sin blogg.