Efter många år av prokrastinering har jag nu slutligen lagt upp Nerver av stål för nedladdning. Många har spelat det på LinCon och GothCon under åren, men det har tagit lång tid för mig att få ut det. Men nu är det gjort. Spelet finns som gratis PDF att ladda ned, eller som tryckt bok för två och en halv dollar från Lulu.

Nerver av stål är nog det av mina rollspel som jag är mest nöjd med. Inte nödvändigtvis för att det är det roligaste att spela (även om jag såklart älskar att spela det – annars hade jag såklart inte givit ut det!), utan för att det är det mest elegant designade. Varenda regel i spelet är laserfokuserad på att ge en stämningsfull och komplex film noir-berättelse. Allt som inte bidrar till detta har skalats bort, och resultatet är ett spel som levererar igen och igen.

I titeln ovan står det att det är "lite annorlunda". Varför säger jag det? Tja, i jämförelse med andra rollspel så gör Nerver av stål en del saker som inte är helt vanliga. Till exempel sker allt berättande i voiceover-monolog. Bara en så'n sak. Och dessutom finns det bara en huvudperson. Och spelet innehåller regler för att dokumentera er berättelse och se till att ni inte lämnar lösa trådar. Och musikregler. Om detta låter intressant, kolla in det i menyn till höger!