...iaktta.

...analysera.

...utforma.

Om du är en person som i dina dagdrömmar börjar fundera på hur saker ligger till och varför de har uppstått, då är du lik mig. Det var många år sedan jag förlorade intresset i att spelleda för att skapa en underhållande historia. Istället är min enda anledning till varför jag fortfarande är spelledare min experimentslusta: att se vad som fungerar och kunna dela med mig av mina erfarenheter till andra människor.

Folk brukar ofta vända sig till mig för råd då jag ofta har tänkt igenom situationer och har format ett synsätt som kan sätta saker i andra perspektiv. Utifrån rollspelen har jag också fått en förmåga att kunna sätta mig in i andras situationer och tänka utifrån deras synsätt. Detta är nog den största anledningen till varför jag blivit kontaktad av folk för att hjälpa till med deras rollspel. Det, och att det faktum att jag hade över 10 000 inlägg på Rollspel.nu. :)

När jag spelar rollspel älskar jag kreativitet i den form att spelarna hittar på saker om varandra, om spelvärlden och om spelledarpersoner under scenariots gång. De bästa speltillfällen jag har haft är när spelarna själva har varit drivande och bidragit till själva scenariot(s slut). Som spelare kan jag gå in i olika spelarroller. Jag älskar exempelvis att knäcka system, jag spelar för det sociala umgänget och jag vill kunna få utlopp för min kreativitet som spelare. Själva gestaltandet sätter jag nu för tiden på andra plats utan det är hur historien formar sig som jag tycker är viktigt.

Som spelskapare har jag varit aktiv i ett antal spel, bland annat korrekturläst Saga, varit bollplank för Bortom och Skymningshem, hjälpt till med layoutprojekt på ErebAltor.se, varit domare i 200 Word RPG Challenge, bidragit till en mängd svenska och engelska indiespel både med tankar men också gjort layout till spel som Mythic Mortals och Svärd och Svartkonst. Jag har även varit med och hjälpt till med konventsarrangemang till In the dark (gamla namnet på Bortom), Dungeon of Doom, Götterdämmerung och hjälpt bror min med hans figurspel. Jag brukar alltid finnas på GothCon och LinCon och har under de senaste tio åren varit med i arrangemanget av Indierummet på dessa konvent.

"Hej, är det du som är Rickard Elimää?" har jag hört några gånger från okända personer på konvent. Det är lika överraskande varje gång. :)

Vill du ta kontakt med mig så finns jag på rollspel.nu (RickarD) och jag har även samlat mina tankar kring spelteori.