Recensioner

"Tipsen om hur man bygger och hanterar utmaningar är genomtänkta och pedagogiskt förmedlade."

"Men Mikael låter naturen och inte teknologin vara den store fienden i sitt spel. Hur kommer det sig? Kanske är det just det som gör det så brilijant, det är helt oväntat och jäklar vad Mikael får det att funka."

"Rotsystem gör mig deprimerad, inte för att det är ett dåligt spel utan för att det är så mörkt att det känns som om Stad 1s invånare borde ta livet av sig på en gång för att få det avklarat."

 - Nils Hintze, Pod-Con

 

"Det är ett fascinerande spel det här, speciellt spelvärlden. Jag vill läsa romaner om Rotsystems värld; den lyckas på något sätt vara cyberpunk och postapokalyps samtidigt, utan att försaka någon av genrerna."

"Förutom att världen är ball så gör den det möjligt att spela klassisk 80-talscyberpunk utan att behöva bry sig om jobbiga sentida uppfinningar som mobiltelefoner och internet."

"Grejen är att Rotsystem innehåller den mest deppiga apokalyps jag läst. Det finns inget jävla hopp alls."

 - Magnus Edlund, Piruett

 

"I synnerhet tycker jag om de utförliga tipsen till SL om hur olika typer av uppdrag kan konstrueras. Även spelarna får goda råd om hur de kan knäcka SL:s nötter. Båda kapitlen skriver fram den avsedda spelstilen väldigt tydligt: genresimulering och problemlösande."

"Jag ser egentligen bara en nackdel med denna världsbeskrivning: den är helt otroligt deprimerande. "

 - Jonas Schiött, Sveslack

 

"Om du bara har tänkt köpa ett tillägg till Rotsystem så är det Dina ängder gröna jag rekommenderar, i synnerhet om du är ute efter klaustrofobiska situationer"

 - Åsa Roos, Fenix nr 4, 2016